Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

TalvipesäLöysin uuden kuvankäsittelyohjelman jota on pakko esitellä, tässä on ensimmäiset kokeiluni ohjelmalla joka on FotoSketcher, opetusvideon ohjelmasta löydät tästä http://www.youtube.com/watch?v=rVOFCKzV2b8 ja kotisivut ovat http://www.fotosketcher.com/ työniloa.
Alkuperäinen kuva on alla johon lisäsin myös raamit kyseisellä ohjelmalla, klikkaa kuvat isommiksi niin näet muutokset paremmin.
16 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Piti heti mennä googlettamaan tuo FotoSketcher! Hienoja versioita tuosta alkuperäisestä taulusta...

Manteli kirjoitti...

Ylimmäinen kuva paras, näyttää aivan aidolta akvarellilta, taidanpa käydä myös vilkaisemassa linkin takana.

Manteli kirjoitti...

Kävinkin jo imuttamassa ohjelman ja äkkikseltään maalailin joutsenkuvastani akvarellin, tosi kätevää. Tätä ohjelmaa voisi käyttää vaikka joulukorttien tekemiseen. Kiitos paljon vinkistä!

Katja kirjoitti...

wow!

Pekka Aalto kirjoitti...

Onhan tuo talvipesä uljaassa maisemassa. Alkuperäinen kuva on kyllä paras. Taidan olla vähän vanhoillinen tässä kohtaa.

Kiki kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Kuvankäsittely on kivaa, itse olen sitä vasta opettelemassa, Sumopaintilla. Tuntuu niin mukavalta aina kun oivaltaa jotain uutta!

-Asta- kirjoitti...

Mielenkiintoista, pitääpä heti käydä katsomassa. Talvipesä ja maisemat hulppeat. Edellisen postauksen kuvat saivat jälleen inisemään ihastuksesta:)

Unknown kirjoitti...

Very beautiful series.Greetings Andrzej.

Arnoya Ari kirjoitti...

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille ja kiitos kommenteista. Tämä on tätä minun kaamoksen viettoa, etsin ja kokeilen uusia asioita. Pidän tästä ohjelmasta koska se on kevyt ja helppo ja sen on tehnyt ihminen ihmiselle. Nostan hattua kun joku tekee yleiseen käyttöön tällaista ja mikä parasta on mukava seurata samalla miten FotoSketcher kehittyy se saa uusia toimintoja jatkuvasti. Myös te voitte olla mukana sen kehittämisessä kotisivulta löytyvän blogin kautta. David joka asuu Lyon, France olisi varmasti iloinen kun vierailisitte hänen blogissaan samalla näkisitte mitä on tulossa.

Pekka; pieni pahoittelu koska en selvittänyt täysin kuvan taustaa. Tuon kuvan olen tehnyt kahdesta kuvasta, tuo talo ei sijaitse aivan noin upeassa paikassa eli se oli manipuloitu jo valmiiksi ;) sorry

Pietrzyk, Dziękujemy za Twój komentarz. These pictures were editing software test, because a lot of links and images

Eko kirjoitti...

Noita käsittely-ohjelmia on monen laisia.
Alkuperäinenkin on erittäin kaunis ja hieno sellaisenaan.
Monesti 'efektejä' on tullut kokeiltua. Niitä on melkein kaikissa kuvankäsittely-ohjelmissa...
Maksavissa ja ilmaisissa...
Joihinkin kuviin voi laittaa erilaista 'tehostetta'.
Hyvä valokuva sellaisenaan on käyttökelpoinen. Monesti aihe ja aiheen käsittely - m.m. sommittelu ovat ratkaisevassa roolissa...
Kaikesta huolimatta - kuvaillaan...!!

Jael kirjoitti...

Imuroin ohjelman,mutten ole vielä asentanut,koska liian täysi koneeni pitää ensin hieman tyhjentää,jotta tuo ohjelma siinä toimisi.Ja kiitos kommentistasi blogissani,poistin tosiaankin liian paljastavat asiat hoidokistani.

Arnoya Ari kirjoitti...

Eko, kiitos tämä lipsahti hieman, olisi kuulunut tuonne manipuloitujen osastolle.

Yaelia, jopas on koneesi täynnä, minunkin olisi ellei olisi tuota 500GB ulkoista lisämuistia sinne työnnän kaiken joutavan ja koneessa on kokoajan 64% vapaana.

VALKYRIEN kirjoitti...

Fine variasjoner over en vakker gammel bygning!

Arnoya Ari kirjoitti...

Varm takk igjen;)

Pekka Aalto kirjoitti...

Tosiaan ovela juttu. Että alkuperäinenkin oli käsitelty. Leikkimielisesti sanotaan, että valokuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

Ei minullakaan periaatteessa mitään kuvankäsittelyä vastaan ole. Joskus vaan kuvankäsittelyn yhteydessä tuntuu, että häntä vie koiraa, jos ymmärrät.

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Mukavia kokeiluja, näitä tuli itsekin väänneltyä silloin, kun aloittelin pokkarilla, ohjelmana oli Image Composer, joku maksullinen sen aikainen. Tulokset sopivat kortteihin hyvin.