Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

maanantai 27. joulukuuta 2010

Nord-FugløyaKuvassa on Nord-Fugløya (pohjois-lintusaari) joka sijaitsee Arnoyasta luoteeseen (10km), saari on kooltaan noin 21 km2 ja erittäin jylhä, korkein huippu on Fugløykallen (750m)  saari on nykyään asumaton ja luonnonsuojelualue. Osan vuodesta se on maihinnousukiellossa koska siellä pesii 200 000 - 300 000 tuhatta lintuparia. (Euroopan suurin merikotka yhdyskunta, lunneja , haahkoja......) 

20 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Huh miten kylmää ja raikasta tuossa ensimmäisessä kuvassa.

Ellada kirjoitti...

Fantastic !!! Amazing photos !!!
Bravo and bravo.

Valokin värsyjä kirjoitti...

Ensimmäinen upean raikas, jäätuulen soittavan kuulen:) Hienoa että linnuilla on oma pesimäsaari, jonne ihmisillä ei asiaa pesinnän aikana. Jylhät upeat maisemat.

Manteli kirjoitti...

Merikotkia, lunneja, oikea lintubongarin unelmasaari ja kauniskin. Oletko bongannut merikotkia, ne ovat varmasti mahtavan kokoisia?

Bare bilder - Pictures only kirjoitti...

Magical and beautiful Ari:)

Wind kirjoitti...

You live in a movie made by DISCOVERY ?....ha ha
Mama mia... how wonderful place!
Best regards!

Tommy Andre Nekkoy kirjoitti...

vakkert, Vakkert, VAKKERT !!!

Seppo Salminen kirjoitti...

Kaunista ja kylmän näköistä!

Hyvä että merikotkien & muiden yhdyskuntia on rauhoitettu.

mimmi kirjoitti...

Woow så vackert det var där och så bra att det är så många fåglar där :)

Kaarnikka kirjoitti...

Hienot kuvat, suosikki tuo ensimmäinen jota katsellessa melkein tuli merituulen tuoksut nenään ja kuului lokkien, lunninen yms lintujen "höpötys" korvissa.

Ari kirjoitti...

Thank you all for your comments, at its own island also has many birds, especially eagles. The island's name means eagle island, and my name also means the eagles (the old Norwegian language), so I've found my place;)

Kiitos kaikille kommenteista, tällä omalla saarella on myös paljon lintuja ja erityisesti merikotkia. Saaren nimi tarkoittaa kotkasaarta ja oma nimeni myös tarkoittaa kotkaa (vanha Norjan kieli), joten olen paikkani löytänyt ;)

Víctor Manuel Pizarro kirjoitti...

Ari, thak you for your comments in my "ciudad-dormida". It is a pleasure to follow your personal web.
it is very cold in Norway? :)

Greetings from Extremadura (SW of Spain)

Víctor

Bare Mio kirjoitti...

Fantastiske bilder!

pietrzyk kirjoitti...

Excellent pictures!
Greetings Andrzej.

Satu kirjoitti...

Aivan mahtavia maisemia (ja kuvia siis myös) taas, ei voi muuta sanoa...! Mukavaa uuden vuoden odotusta sinne pohjoiseen!

Dejemonos sorprender kirjoitti...

Hallo.. wonderful pictures! great place.. i really liked..
Greetings..

Avletto kirjoitti...

Tuonne pitäis päästä linturetkeilemään. Siis ei maihin vaan veneestä käsin. Onko sinulla mitään tietoa , miten lunnit ovat viime vuosina pärjäilleet. Aika monessa paikkaa, mm Røstissä, niillä on ollut niin huono ravintotilanne, että ovat jättäneet kokonaan munimatta.

Ari kirjoitti...

Victor, Aquí en la isla tiene un clima templado, incluso en invierno, la Corriente del Golfo afecta mucho la semana pasada fue el calor ahora es de -2 grados.

Avletto, kiitos minulla ei ole tietoa koitan kysellä.

Mio, Andrzej, Satu, Amico
Thanks a lot for your comments.

Una ♥ kirjoitti...

Leppeän sävyisiä nuo joulukuvasi. =) Ja nämä kuvat taas ovat jylhän kylmiä? Komioita mutta niitä katsellessa tuntee kylmän tuulen puhaltavan pakastavasti... =)

Laitan tällaisen pienen uudenvuoden tervehdyksen. Ihan pienen. Hellou. Se oli siinä. =)

PS: aiotko raketteja lähettää ilmaan?

maggieisfiercefamineuncontrolledbeatchwholovesswedishyoungprostituteinthekarelianlakeílitlanorðurhlutabæjarins kirjoitti...

С новым годом)
так приятно, что вы читаете мой блог)
Я уверен, что Норвегия - прекрасное красивое место, и надеюсь когда-нибудь посетить Норвегию.
Желаю вам новых впечатлений.)
Hello from Petrozavodsk (Karelia)