Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Näkemiin Lokakuu

11 kommenttia:

Berit kirjoitti...

Vakkert bilde Ari:)
Ha en fin kveld, og ei god ny uke:)

Berit.

Arnoya Ari kirjoitti...

Takk, og det er det samme for deg:)

VALKYRIEN kirjoitti...

Nydelig bilde Ari! Og for et vakkert sted - blir jo helt misunnelig her jeg sitter i Oslo! :)

Tuula kirjoitti...

Mika mahtava kuva!!!

-Asta- kirjoitti...

Kaunis ihana kuva, veden tyyni kuvajainen ja nuo valloittavan ihanat vuoret/tunturit. Hyvää ensimmäsitä marraskuun viikkoa sinulle:)

Manteli kirjoitti...

Niinpä se marraskuu odottelee parin tunnin päässä. Siellä on kaunis ja tyyni sää, kuvasi on upea. Vesi toistaa vuorten jylhät muodot.
Kuvauksellista marraskuuta sinulle!

Arnoya Ari kirjoitti...

En varm takk til sør der, her +6 og en storm som kommer.

Lämmin kiitos kaikille, täällä +6 ja myrsky tulossa.

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

Uskomattoman kaunis kuva. Kuvasta tulee sellainen olo kuin voisi astella rantaan ja kauhaista mukiin raikasta vettä juotavaksi pitkän patikoinnin jälkeen.

Arnoya Ari kirjoitti...

Kiitos; Tuo on hieman suolaista, mutta hyviä puroja kyllä löytyy;)

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Tämä on ihana kuva, maalauksellinen. Vuoren rinteessä on mukava lainehtiva viivoituskuvio, joka keinuttelee katsetta tuonne kauas.

Arnoya Ari kirjoitti...

Kumarran jälleen ;)