Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Syyssateet

Sadetta riitttää aamu on melkoisen harmaa, tosin yöllä oli tullut lunta huipuille, lumiraja on noin 400 metrin korkeudessa ja lämpötila +5. Kuva on arkistoistani mutta sopii varmaan tilanteeseen. Tässä linkki 10.10.10 aamu musiikiksi
 http://www.youtube.com/watch?v=qExd-3oCTl4

4 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Meillakin oli jo yhdessa vaiheessa lunta korkeammalla, vaan ne ovat onneksi sulaneet. Saisi tulla kunnon pakkaset ensin.

Ari kirjoitti...

Kiitos
-3 läpi talven olisi sopiva ;)

Pipsa kirjoitti...

Tässä taivas kurittaa maata ja merta, siitäs saatte ja olkaahan ihmisiksi!

Ari kirjoitti...

Kiitän jälleen luonnon puolesta;)