Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

tiistai 26. lokakuuta 2010

Hetki elämää

Tuli  vieraita, ajoivat 1750km suoraan tänne Tartosta /Eestistä.  Tulivat kalaan tässä kooste kahdelta päivältä, muutama pikkusintti on jäänyt myös koukkuun;)

11 kommenttia:

Bare bilder - Pictures only kirjoitti...

Det ser kaldt ut, men du verden så fine bilder:)
Ha en fin kveld:)

Berit.

Ari kirjoitti...

Takk, regnet det i morgen, mens snøen, og det er fint vær er det ikke mer grå;)

Pipsa kirjoitti...

Valtavan raikkaita heijastuksia.
Maistuiko kalapaisti?

Manteli kirjoitti...

Pitkän matkan jaksoivat matkalaiset taivaltaa ja näköjään kalaonneakin on ollut. Kuinkahan pitkä matka täältä Virroilta olisi, varmaan pitkälti yli 1000 kilometriä.
Näitä maisemia kannattaa tulla kauempaakin katsomaan, tuskin niihin kyllästyy koskaan. Auringonlasku/-nousukuva on ihmeellisen kaunis.

VALKYRIEN kirjoitti...

Kaldt - men du så vakkert! Storslått natur, og vakkert fotografert! :)

Una kirjoitti...

Juhlavia kuvia...

Ari kirjoitti...

Takk alle, nå er jeg litt opptatt (gjester);)
Kiitos teille kaikille, nyt olen hieman kiireinen (vieraat) ;)
Yksi lisäys Mantelille, kilometrit eivät tarkoita mitään, tänne on sieltä 11. tunnin ajomatka ja kello on täällä tunnin vähemmän ;)

Valokin värsyjä kirjoitti...

Kirpakan raikkaat kuvat, upeista maisemista. Kalasaalis maukkaan näköinen, nam!

Ari kirjoitti...

Kiitos Valokki. Pystyn aina yllättämään vieraat, viimeksi opetin että pekoni kuuluu nojalaiseen kalaruokaan, nyt toivat mukanaan savulihaa ja tietysti minä sotkin sitä sekaan. Paras kalakeitto mitä olen syönyt, samaa sanoivat myös vieraat. Se mitä olen täällä olen oppinut on että liha ja kala sopii yhteen todella hyvin;)))

irma kirjoitti...

On siellä komeeta. Mahtavat kuvat taas.

Ari kirjoitti...

Lämmin kiitos sinne etelään ;)