Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kahdeksan

Kirja on julkaistu E-kirjana, nimellä NIBIRU:

Kahdeksan on kirjani nimi ja nyt olen jo niin pitkällä, että tein siihen kannet. 

Esikoiskirjailijoiden tuotoksista julkaistaan vain noin 1% eli olen 99%:sti  kirjoittanut kirjaani vain itselleni. Upea kokemus ja suosittelen lämpimästi. Ajatus tästä kirjasta on ollut päässäni yli viisi vuotta, vanhempia ideoita on enemmän kuin muistan. Ilman tätä blogimaailmaa ja kannustavia ihmisiä olisin haudannut haaveeni ja vain miettinyt kuka ne kirjoittaa, itse en  uskonut koskaan siihen pystyväni.

Tärkein asia minkä opin ja huomasin oli löytää rehellinen ja armoton esilukija, joka osaa ja hallitsee kirjoittamisen sekä uskaltaa kysyä, vaatia ja painostaa. Minulla onneksi on sellainen ystäväpiirissäni ja ilman hänen ruoskintaansa  tätä  toistaiseksi painamatonta kirjaani ei olisi syntynyt.

Mistä Kahdeksan sitten kertoo? Kannesta voi päätellä sen olevan ehkä scifiä ja se on myös sitä. Keksin kuitenkin tälle kirjallisuusmuodolle uuden nimen, sillä en osannut tuotostani muuten luokitella, ja nimesin tämän Ultra fiktio faktaksi.

Kirjassa käsitellään mm. muinaisuutta, nykyisyyttä, huomista, uskontoa, maailmankaikkeutta, filosofiaa, maailmaloppua, sekä  elämää ja kuolemaa. Henkilöinä on neljä kiinalaista yksi venäläinen sekä yksi yhdysvaltalainen. Lisäksi kirjan alter ego, joka en ole minä, antaa asioille aivan uusia ulottuvuuksia.

Tässä muutamia otteita kirjani sivuilta:

” ... ei Nibiru  ole tulossa vaan että te olette menossa sitä kohti ja lajien joukkotuhot ovat johtuneet siitä kun maan ekvaattoritaso...”

”Meitä ei erota muusta luomakunnasta meidän niin sanottu älykkyytemme,  joka on vain luonnon valinta, meidät erottaa usko. Ilman sitä me olisimme vain evoluutioportaiden huipulla, usko tekee meistä ihmisiä ja siksi sinäkin...” 

”Silloin ymmärsin kuinka paljon ihmisiä palkitaan vain pienillä metallinpaloilla, joiden eteen ihmiset ovat valmiita uhraamaan kaiken, olipa kyseessä  sitten sota tai rauha. Siksi en ..” 

”Pieni poika seisoi savisen tien reunalla, kuluneet housut oli käännettyinä polviin ja hento vartalo hytisi alkusyksyn koleudessa, paljaat jalat olivat aivan saven peitossa. Vanhin pintakerros oli jo vaalentunut ja alkoi halkeilla. 
Variksensaappaat, naurahti poika...” 

”Kuvitellaan, että olemme kuin keihäs joka on heitetty pisteestä A pisteeseen B ja matkalla siihen osuu nuoli, silloin  päädymme pisteeseen C.”

”Nollan eteen laitettuna ykkönen eli numero kymmenen yhdistää kaikki aikaisemmat numerot, sisältäen osia kaikista edeltäneistä numeroista. Se on luomisen, luomattomuuden, alun, lopun, vallan, voiman, elämän ja tyhjyyden symboli." 

”Sydämenlyöntejä olisi molemmilla elämänsä aikana yhtä monta  ja  myös itse elämä olisi  yhtä pitkä, mutta jos nämä aikatasot pystyisi asettamaan rinnakkain, toinen eläisi kolme kuukautta ja toinen 80 vuotta.” 

”Eräs heistä oli Abu Abdullah Muhammad Ibn Battuta, hieno ja oppinut mies Marokosta. Hän sai meiltä alkuperäisen kartan, josta on kopioitu Piri Reisin kartta.” 

”Voi pahus sinun kanssasi, olisihan tuo pitänyt arvata, olet uteliaan sitkeä pentele loppuun asti. No hyvä on, mutta et sitten paljasta keneltä kuulit. Olet varmasti kuullut Nikola Teslan tehneen myös..."


Tuossa otteita jotka eivät paljasta liikaa. Alimman kuvan kokosin tähänastisista luovuudenpuuskistani ja tietenkin toivon, että jonain päivänä voin liittää niihin kuvan painetusta kirjastani ;)


24 kommenttia:

KooTee kirjoitti...

Onneksi olkoon. Kirjan kansi on todella hyvä.

Tekstinpätkät joita olet tuohon irrottanut kokonaisuudesta ovat taitavaa kielenkäyttöä, ehkä kuitenkin minulle enempi "Ultra fiktiota kuin faktaa".
Toivotaan, että mahdut siihen yhteen prosenttiin.
Sitä ei kukaan osaa aavistaa mihin tämäkin projektisi vielä johtaa?

Tiitsa kirjoitti...

Onneksi olkoon. Kyllä sinulla on tuo kirjallinenkin ilmaisu upeasti hallinnassa. Toivotaan ja uskotaan, että mahdut siihen yhteen prosenttiin. Lukijoita varmasti löytyy.

"Voi pahus sinun kanssasi, olisihan tuo pitänyt arvata, olet uteliaan sitkeä pentele loppuun asti" =DD

suloensio kirjoitti...

Minäkin toivotan onnea ja menestystä yrityksellesi.
Ainakin asetelmat eri kansallisuuksien suhteen olivat mielenkiintoiset. Miksi kiinalaisia oli neljä?
Mitä kieltä he puhuivat?

Jokainen tietää sisimmässään, että maailmanloppua kohden olemme menossa. Joten aihe on kyllä kiinnostava ja blogiesi kautta ymmärrän, että olet oikea henkilö näitä asioita pohtimaan.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Peukut on pystyssä. Onnea saavutuksestasi, tykkäsi jkustantaja(t) sitten mitä tahansa. On saavutus kirjoittaa kirja.

Eko kirjoitti...

Hienoa - ei tämä mikään kirja enään ole - se on 'Teos'...
Kansistakin sen jo huomaa - täysipainoinen ja asiaa sisältävä 'fakta-fiktio'.
Voin tuntea sen paino-arvon nyt jo käsissäni - sanokoon kustantajat mitä hyvänsä.
Kokemuksesta tiedän kustantajien olevan nirsoja ja omahyväisen tietäviä mitä tulisi esille asettaa.
Varma ja 'kallis' kustantaja on 'omakustanne'...!
Kansien mukaan olet sen 'yhden-prosentin' reilusti ylittänyt.
Onnea ja menestystä - olen 'hengessä' mukana kun menet kustantajan pakeille...!

Ola kirjoitti...

Congratulations! I can only imagine how many efforts authors must make to finish sucessfully a book!

życie & podróże
nasze gotowanie

Mayo kirjoitti...

Wau. Aihe ei olekaan mikä tahansa ja otteet kirjastasi ovat niin toisistaan poikkeavia, että mielenkiintoa riittää. Kovasti pidin keihäsvertauksesta. Sinne tänne pomppiva pallo tosin kuvaa omaa elämääni : )

Pidän käyttämistäsi väreistä myös: vahvoja luonnon värejä. On varmaan rankkaa antaa teos ensimmäisen kerran luettavaksi, mutta se on tarpeellista ja hyvä, että löysit rehellisen lukijan. Onnittelut.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt mielenkiintoni heräsi todella. Etenkin nuo aikatasot ja niiden limittyminen kiinnostaa, myös koko ultra fiktio fakta.
Aika kaveri, vauhdilla vetelit kun alkuun pääsit. Maistiaiset ovat herkullisia ja lisää jään odottamaan.

Siinä puhut aivan oikein, että on hyvä olla lähellä kriittinen lukija. Hienoa, että sinulla on ollut sellainen. Kustantajalta saat sitten vielä toisen kriittisen lukijan, joka laittaa sinut kirjoittamaan kaiken vielä pari kertaa, mutta on se sen arvoista.

Toivon että onnistut. Prosessi on joka tapauksessa ollut arvokas ja ikimuistoinen.

Hienoa että laitoit kuvia töistäsi, olen vasta uusi lukijasi, joten tämä puoli on minulle uutta. Tuolta se selasin lisää ja olen aivan vaikuttunut, wau!

Olen itsekin kuvataiteilija taustaltani ja keräänkin juuri taustaa uuteen taideblogiini, joka on Uunan kyljessä, eli löydettävissä samasta profiilista. Vielä siellä ei ole kauheasti materiaalia ja odotan, kun vanhoja negoja siirretään dvd:lle. Sitten on helpompi laittaa blogiin, nyt osa kuvista on huonoja, kun olen kuvannut kuvasta.

Mutta mitä nyt näistä, nyt juhlitaan kirjan lähtöä retkelleen. Onnea matkaan!!!

Tuula kirjoitti...

Onnittelut saavutuksesta! Kirjan kirjoittaminen on nimittäin aikamoinen saavutus. Siihen ei pystykää kaikki.

Liplatus kirjoitti...

Nyt sen olet tehnyt, kirjoittanut ensimmäisen kirjasi.
Paljon Onnea!
Pidän peukkuja pystyssä, kun menet kustantajalle.

Yaelian kirjoitti...

Olet kyllä oikea monitaituri! HIenot kannet ja nyt sitten pitää pitää peukkuja että saat kustannussopimuksen!

MTO Photography kirjoitti...

Congratulations to your book :)

Aikatherine kirjoitti...

onnea! Olen heti ostamassa opusta kun se ilmestyy. Mielenkiintoiset aiheet.Tyylisi on pureva nasakka, se menee läpi niin, että kuuluu vain suhahdus. Ja me luemme kahdeksan. Sehän on universaalinen luku.

老人と瀬戸内海 kirjoitti...

出版おめでとうございます。
あなたは多くの才能をお持ちで、とても素晴らしい。

Lastu kirjoitti...

Onnea. Onnea oikein paljon!

Una ♥ kirjoitti...

Mielenkiintoisia katkelmia... =) Jäämme jännityksellä odottamaan... =)

Tuula kirjoitti...

Blogissani tarjoan sinulle tunnustuksen ;). Olepa hyvä!

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Onnittelut kirjailijalle. Tosin, noin luova ihminen varmasti löytää itsestään koko ajan uusia kanavia purkautua ja enpä enää sinun kohdallasi ihmettele mitään. Valokuvausta, manipuloituja kuvia, runoja, patsaita, kirja... mihin vielä päädytkään...

Katkelmista päätellen kirjasi käsittelee aihettaan hyvin monipuolisesti ja sehän tekee kirjasta mielenkiintoisen ja ehdottomasti lukemisen arvoisen. Myös teksti tuntuu sujuvalta ja luettavalta, joten siitä myös onnittelut.

Aikaansa seuraava ja ajan hermolla herkkänä toimiva kustantaja kyllä tarttuu tilaisuuteen, toimii kirjan aiheeseen liittyvällä nopeudella ja myös markkinoi sitä ajankohtaisuudella.

Ja tottapa hyvinkin, pyrstöön potkiva henkilökohtainen kustannustoimittaja on jo sellaista herkkua, ettei siihen ole monellakaan mahdollisuutta. Kustantajan kustannustoimittaja saa huomattavasti laadukkaamman ja loppuun hiotumman käsikirjoituksen eteensä kuin normaalisti. Se on ylellisyyttä se.

Eipä muuta kuin peukut pystyyn ja valpas sekä asiantunteva kustantaja kehii nopeasti.

Kirjallasi on varmasti jo melkoisesti kiinnostuneita ostajia jo pelkästään blogimaailmassa, minä muun muassa...:)

chesaudade kirjoitti...

Mucha suerte con tu libro, te deseo lo mejor. Me gustaría saber tu idioma y poder disfrutarlo.
Tus post son espectaculares. Para el texto uso el traductor, para la fotos e imágenes: mis ojos.
Muchas gracias Ari, por tus visitas. Las valoro mucho.
Un abrazo.

Pipsa-Pippuri kirjoitti...

Minuun kolahti tämä ajatus:
”Kuvitellaan, että olemme kuin keihäs joka on heitetty pisteestä A pisteeseen B ja matkalla siihen osuu nuoli, silloin päädymme pisteeseen C.”
Näinhän elämässä melkein aina käy.
Saavutus on jo se, että kirja on tehty, vaikka ei julkaistaisikaan. Se on itselle valtavan merkityksellistä.

THK kirjoitti...

Hei vau, onnea kovasti saavutuksestasi! :) Tilaan kirjan heti kun vaan julkaisupäivä on tiedossa, kerro sellaiset terveiset kustantajille. Katkelmat olivat todella ajatuksia herättäviä.

- Ja sitäpaitsi norjansuomalaista kirjallisuutta tarvitaan aina lisää!! Muunkinlaista kuin "tarinoita Jäämeren rannalta".

Avletto kirjoitti...

Mahtavaa. Onnittelut minunkin puolesta.Täältäkin sellaisia terveisiä, että kirjan ostaja on tiedossa. Olet niita monilahjakkuuksia, ei tartte kuin katsella muitakin tuotoksiasi.
Sen verran olen kirja-alaa ihan vierestä seurannut, että voin sanoa, että kannattaa tietoisesti sulkea se prosenttimantra mielestä. eikä saa luovuttaa jos ei ihan heti satu mitään kuulumaan. Niille tyypeille kuukausi on päivä ja vuosikin ihan kohta. Kaikkiin lupauksiinkin on syytä auhtautua pienellä varauksella.
Ehkä se uusi (Into Kustannus) joka kustansi Saara Henrikssonin Moby Dollin voisi kiinnostua. Ainakin vaikuttaisi että se satsaa sun tyyliseen.
Ja lähetä kuitenkin mahdollisimman monille kustantajille.Sinunhan kannattaisi osallistua myös kirjoituskilpailuihin. Niiden kautta voi avautua tilaisuuksia myöhemmille romaaneille ja novellikokoelmille.
Menestystä ja pääsiäisem rippeitä toivoo kalastaja.

Ari kirjoitti...

Thank you a lot of comments.
多くのコメントありがとうございます。
Kiitoksia kaikille kannustuksesta, loppusuora on alkanut.

orvokki kirjoitti...

Myöhäiset onnitteluni minunkin puolesta. Kirjasi on viittä vailla valmis, ymmärsin ja silti olet malttanut kannenkin suunnitella. Se on upea. Toivon että kustanjaja havaitsee tekstisikin yhtä mahtavaksi lukukokemukseksi.

Peukkuja !!!!