Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Myrskyn jälkeenMarraskuu alkoi kovalla myrskyllä, Andenesin suunnalla mitattiin tuulen nopeudeksi jopa 56 m/s ja siellä tuli paljon aineellisia vahinkoja. Täällä oli vain 25 m/s ja tappioina vain kadonneita roskalaatikoita ja muutama kaatunut puu. Tänään  kaikki on toisin +1 tuulta 3 m/s ja aurinko näyttäytyi.

13 kommenttia:

VALKYRIEN kirjoitti...

Fantastisk fine bilder fra dine turer! Det er jo flott med snø på fjelltoppene da! :)

Bare bilder - Pictures only kirjoitti...

Så vakre bilder Ari. Godt for øyet:)
Ha en fin kveld:)

Berit.

Ari kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=AjTY8ildtFU&feature=related

Takk til dere begge;)

Tarja kirjoitti...

Kuinka olet päätynyt asumaan Pohjois-Norjaan? Kauan olet asunut siellä? Näin joskus vuosi tai pari sitten dokumentin jostain pienestä norjalaisesta kylästä pohjoisessa ja muistan jo silloin haaveilleeni siitä. Kuvasi syvensivät halua entisestään päästä tuollaiseen paikkaan.

Manteli kirjoitti...

Huh, mikä myteri siellä oli, myrskyn jälkeen kuitenkin aina aurinko tulee esiin, kuten kuvistasi näkyy. Ajattelin, että siellä olisi jo lumikinoksia, mutta ei ollutkaan. Katselin kelikamerasta, että Kilpisjärvellä on jo mukavasti lunta.
Kauniita maisemia jälleen, ovatko nuo lumihuippuiset vuoret vuoria vai tuntureita?

Ari kirjoitti...

Kiitoksia molemmille.
Tarja; asuin täällä hetken 2001 ja palasin suomeen, mutta kuume jäi joten palasin. Nyt on takana yli viisi vuotta.
Manteli; kaukaisethuiput ovat vuoria osassa kuvissa näkyy Lyngenin alpit ja naapurisaaren huippu joka nousee yli kilometriin.
Lämpötilat normalisti talvi menee läpi +-0 lämpötiloilla niin paljon Golfvirta vaikuttaa, jos esim, Kilpiksellä on -30 täällä voi samaan aikaan olla plussalla.

Tommy Andre Nekkoy kirjoitti...

Har en drøm om å dra på fototur nord i landet, og det ønsket ble bare forsterket av å se dine fabelaktige bilder - Well done

Anonyymi kirjoitti...

... ja taas niin hienoja kuvia.
Kiitos, että jaat ne meidän kanssa!
Porina

Ari kirjoitti...

Tommy; Takk og velkommen.

Porina; Lämmin kiitos, mukava kuvata kun on myös katsojia.

Una ♥ kirjoitti...

Myrskyn jälkeen maailma
on vielä kauniimpi
kun ennen...

Ari kirjoitti...

Kiitos; Niihän se menee onneksi;)

Onerva kirjoitti...

Kiitos vastavierailusta! Näitä kuvia katselee niin mielellään, oikein rauhoittaa mieltä.

Ari kirjoitti...

Lämmin kiitos ;)