Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

maanantai 29. marraskuuta 2010

Ajankulua kaamoksessa


Lämpötila tänään -1 ja huomiseksi luvattu +4 ja vesisadetta, eteläisessä Norjassa on ollut erittäin kovia pakkasia Hovdenissa mitattiin alhaisin marraskuun lämpötila 140 vuoteen -29,4 ja Buskerun lentokentällä mitattiin -30.6 astetta.
Mutta kuvaa jonka kautta koitan välittää tietoa miten torjun kaamosta, ensin tarvitaan hyvää musiikkia, liekkien rätinää ja kynttilöitä kaikille tasoille. Koska olen vähemmän ulkona kaamosaikaan niin minulla on erilaisia harrastenurkkia, taide, kuntoilu sekä tämä netti/kuva nurkka joissa pitkiä iltoja kulutan. Viikonloppuna täällä oli todella upeat revontulet joita katselin ilman kameraa, oheisesta Tor Even Mathisen videolinkistä saa hyvän käsityksen miten täällä revontulet loimuavat.  http://vimeo.com/16917950

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Noista kuvista saikin aika hyvän käsityksen siitä,miten kaamosta voi torjua.Minun on vaikeaa kuvitella pitkää ajankohtaa ilman päivänvaloa,mutta revontulia olisi kyllä kiva nähdä.

Anja kirjoitti...

Lämmin on tunnelma!

mimmi kirjoitti...

Jag har också tränat på att ta bilder i dålig ljus ..dom kan du se i ett inlägg längre ner på min blogg:)
Det var jätte fina bilder du har tagit här :)

Tiitsa kirjoitti...

Vaikea on kuvitella tuota pitkää pimeää ja harmaata aikaa, mutta lämpimän kodikkaasti näytät sitä viettävän. Kiehtova tunnelma.
Revontulia olen katsellut luonnossa joskus lapsena. Näkyivät hyvin näilläkin leveysasteilla, maaseudulla missä ei liiat valot häirinneet.

Manteli kirjoitti...

Hyvin olet varustautunut kaamoksen varalle, taidetta, liikuntaa, musiikkia, kuvankäsittelyä, eipä sitä muuta kaipaisi täälläkään.

Revontulia ei ole meilläpäin muutamaan vuoteen esiintynyt kuin satunnaisesti, olisi mielenkiintoista kokeilla niiden valokuvaamista, ei taida kyllä onnistua tällä kameralla.

Aamulla oli Äijännevan suunnalla -26,5 astetta, meilläkin -24 astetta. Auto pömpötteli mukavasti töihin mentäessä:)
Nytkin on -23 astetta, mutta keskiviikkona on luvattu lauhtuvaa...onneksi.

Ari kirjoitti...

Tack, jag har också en utbildning skede, fotografering i svagt ljus.

Kiitos kaikille, näin kaamosaikaan aina harmittaa kun ei ole kunnon järkkäriä jolla saisi kuvattua kunnolla noita revontulia, seuraavalla kerralla ainakin yritän kuvata niitä itsekkin.

Pipsa kirjoitti...

Meillä on ollut Helsingissä jo monta päivää miinus 12 - 17 astetta. Pureva viima on seurana lisäksi. Mutta kivempi näin kuin öljyinen kura ja loska - jota kyllä saamme torstaina viimeistään.

Revontulia näin lapsena Kaakkois-Suomessa maalla. Tuo video oli jokseenkin nopeutettu eikö vaan, tulissa oli melkoinen vauhti.

Kotisi on niin tiptop. Oletko itse veistänyt nuo korkeat kaapit?

Ari kirjoitti...

Kiitos, tuo video oli timelapse eli koostettu peräkkäisistä valokuvista siitä nopeus.
Kaapit on kaupasta ja tiptop on harhaa;)

Anonyymi kirjoitti...

hi, new to the site, thanks.