Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista, jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya. Skervøy on kuntakeskus, missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360, kooltaan saari on 276 km² , tänne on tiheä lauttayhteys ja matka kestää noin 30 minuuttia. Lauttaan sopivat kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin kaksi tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, kaksi kauppaa, useita majoituspaikkoja ja kaksi polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden. Muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja, ne ovat lomailukäytössä kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.


Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Mutkassa elämän

Kuinka pienestä on elämä kiinni, oli lähellä että nyt kertoisi todella surullisia asioita.

Heräsin viime maanantaina aikaisin ääneen minkä luulin johtuvan lintujen hyppelystä katolla.
Nukun aina ikkuna auki, mutta tällä kertaa ei riittänyt pimennysverhon heilautus ja karjaisu, ääni vain jatkui joten avasin verhon kokonaan.

Vuonon vastakkaisella puolella sijaitseva, tuttavani talo oli  täysin liekeissä. Soitin hälytysnumeroon kuulin hänen tehneen hälytyksen ja samalla ymmärsin hänen olevan kunnossa.
(oli sairaalassa tutkittavana savun hengittämisen vuoksi)
Hän oli herännyt savuhälyttimen ääneen ja ehti takaovesta ulos viime hetkellä. 

Onni onnettomuudessa oli, että hän oli yksin talossa ei ole pitkä aika kun tuossa talossa asui viiden henkilön perhe. 
Teinit asuivat yläkerrassa ja nuorin alhaalla hän ei ollut isän luona palon syttyessä.

Tämä tulipalo kuvasarjan aikajana on vain 14 min tulella on valtava voima !!! 
Helmikuussa testasin uuden kamerani zoomausta tuohon taloon  ( 750 m)  joka ilmeisesti on viimeinen kuva talosta ehjänä, sen olen upottanut  vanhaan kuvaan joka näyttää myös talon paikan tässä  kylässä.

26 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Huh, tulen voima on kyllä pelottava ja onneksi ystävällesi ei käynyt kuinkaan! SItä on kyllä vaikea käsittää kuinka noinkin iso talo palaa maan tasalle ihan hetkessä!

Προεδρος kirjoitti...

πολύ λυπηρό φίλε. οι κόποι μιας ζωής να χάνονται εν ριπη οφθαλμού. την συμπάθεια μας στην φίλη σου και να δείξει δύναμη. τα σπίτια φτιάχνονται η ζωη όχι

Elegia kirjoitti...

Auts, todella kamala tapaus. Tietenkin pääasia on, että ystäväsi ja perheensä on kunnossa, mutta kodin menettäminen varmaan kirpaisee aika pahasti :(

Tuula kirjoitti...

Hui. Onneksi ystavasi selvisi tuosta palosta hengissa. Meilla paloi tassa lahella yksi vanha mies taloonsa hetkessa muutamia vuosia sitten. Tulen voima on arvaamattoman voimakas.

Tiitsa kirjoitti...

Surullista katsottavaa. Se on aina pieni maailmanloppu, pieni kuolema kun koti ja kaikki muitot palavat poroksi. Onneksi henki säilyi. Tuosta on taas vaan noustava, tuhkasta kuin Feniks lintu.
Tuli on jotakin lopullista, vaikkakin sen liekkejä mieluusti katsellaan nuotiolla tai takassa.
Voimia tuttavallesi ja itsellesi.

Manteli kirjoitti...

Tulipa kamalan näköistä jälkeä, onneksi ystäväsi pelastui. En ole koskaan nähnyt tulipaloa kuin kuvista, toivottavasti en näekään. Toivottavasti perhe saa pian uuden kodin.

Tiia kirjoitti...

Sydäntä kylmää, kun näkee jonkun kodin palavan. Kovasti jaksamista perheelle...

Täälläkin menee piipaat nyt parhaillaan, ainakin pari, kolme paloautoa on mennyt äänestä päätellen. Toivottavasti selviävät hengissä täälläkin.

Eko kirjoitti...

Oli kauhea tapaus.
Onneksi ei palanut muuta kuin materaalia ja muistoja. Ihmishengiltä säästyttiin.
Palovaroitin on ehdottoman tärkeä väline.
Toivotavasti elämä jatkuu ja järkytys lievittyy aikojen saatossa.

Yaelian kirjoitti...

Onneksi ystävällesi ei käynyt mitenkään.Surullista katsottavaa todellakin kun talo palaa poroksi ja omaisuus sen mukana.Olen kerran itsekin kokenut tulipalon,kurjaa.

Lasse kirjoitti...

Lucky no one got hurt and that he got out of the house..Dramatic !

Leenamarketta kirjoitti...

En saata edes kuvitella sitä murhetta minkä tulipalo ystävällesi tuo. Palovaroitin on pelastanut hänen henkensä, onneksi.

Una Reinman kirjoitti...

Hui kamala...

Näin se elämä heittää joskus hirveitäkin yllätyksiä tielle... Tuli on kamala, kun se vie kaiken. Varas sentään jättää seinät, sanoi mummoni ennen vanhaan...

Seppo Salminen kirjoitti...

Hurjan näköistä katsottavaa. Vielä hurjempaa tietysti sinulle, kun ikkunasta katsoit tuttavasi talon paloa.

Ola kirjoitti...

it looks really terrible!

老人と瀬戸内海 kirjoitti...

とても悲しいことです。
皆さんが無事なことを祈りまります。

bicocacolors kirjoitti...

Oops denne sekvensen er fabelaktig, og takke Gud for at ingen ofre, ahhh og zoom er fantastisk!

en stor klem,
elena

Tarja kirjoitti...

Tosi ikäviä nuo palot, joissa kaikki entinen menee. Hyvää kuintenkin tuossa palossa, että ei tullut ihmiselämän menetyksiä. Elämä rakentuu uudestaan, mutta niitä muistoja varmaan monesti kaipaa.

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Tätä ei kykene olankohautuksella ohittamaan... Asialliset ja julman todelliset kuvasi raportoivat tapahtunutta, jonka jälkiseuraamuksia varmasti käydään läpi monen monituista kertaa. Olettaisin, että noin pienessä yhteisössä tämä koskee kaikkia ja kaikkien apua tarvitaa, muodossa jos toisessakin. Ja tosiaan, onneksi ihmishenget pelastuivat, kaikki muu sitten menikin...:)

Pipsa kirjoitti...

Noin vaan muutamassa minuutissa koko elämä voi mullistua. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Teillä kyläyhteisö varmaan auttaa kotinsa menettänyttä miten kukakin parhaiten taitaa, mikä onni.

Per Ove kirjoitti...

Fantastic pictures Ari - telling a tragic story. I am glad your friend succeded in getting out of the house.

José Luis kirjoitti...

The most important thing that your friend was unharmed. Fantastic and dramatic pictures.

Elisabeth kirjoitti...

Järkyttävää! Onneksi henkilövahingoilta säästyttiin!

Adrian L. kirjoitti...

Dramatic images, I hope everything is OK with your friend.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Tuli on hyvä renki ja huono isäntä. Joskus olen nähnyt videon, jossa sohvasta alkunsa saanut hiljalleen kytevä tulipalo tuhoaa huoneen neljässä minuutissa muuttaen sen mustaksi liekkimereksi. Tulella on valtava voima. Onneksi ihmishenkiä ei menetetty, vaikka kodin menettäminen onkin raskasta.

Valokin värsyjä kirjoitti...

Kauhistuksen vallat! Tuli on todella peloittavan nopea tuhoamaan, siinä on sekunnit pelissä, että selviää hengissä. Tuossa ei juuri ollut mitään tehtävissä, rakennuksen pelastamiseksi.

KooTee kirjoitti...

Näin se elämä heittelee. Kaikki muu on korvattavisa paitsi ihmishenki.

Komean kuvasarjan kuitenkin sait otettua vaikka tapaus otti varmaan myös sinulla koville.