Arnøya kuuluu kuntaan nimeltä Skjervøy, Tromssan läänissä. Kunta koostuu useista saarista jotka ovat Arnøya, Kågen, Laukøy, Uløya ja Skervøya joka on myös kuntakeskus missä asuu noin 2300 ihmistä, yhteensä saarilla on asukkaita noin 3000. Tällä saarella on asukkaita noin 360 kooltaan saari on 276 km2, tänne on tiheä lauttayhteys, matka kestää noin 30 min. Lauttaan sopii kaikenlaiset ajoneuvot, lisäksi saarelle pääsee Tromsø- Skervøy reitillä liikennöivällä pikaveneellä (ei autoille), matkan kesto on noin 2 tuntia. Tiestöä saarella on 75 km, 2 kauppaa, useita majoituspaikkoja ja 2 polttoaineen jakelupistettä.
Elinvoimaisia kyliä on neljä, Lauksletta, Arnøyhamn, Akkarvik ja Årviksanden, muut saaren kylistä eivät ole ympäri vuoden asuttuja ne ovat lomailukäytössä, kuten saaren pohjoisrannalla sijaitseva Nord-Rekvika.

Hälytysnumerot Norja: Poliisi 112 Palokunta 110
Lääkäri 113 Myrkytyskeskus 22 59 13 00

maanantai 28. helmikuuta 2011

Ajatukset kohti kesääTerassin/grillin kaivaminen alkaa lähestyä loppuaan, muutama kuutio lunta vielä jäljellä.
Lämpötilat ovat reilusti plussalla ja pihatiestä sen huomaa, ajatukset lipsahtivat jo kesään siksi muutama arkistokuva alkuun.

tiistai 22. helmikuuta 2011

Heijaa
Viime viikolla Eko kirjoitti 1960-luvun lumiauroista ja poikien leikistä niiden kanssa, täällä ne ovat vielä arkipäivää ja aurojen vauhti on varmasti enemmän kuin lapsuudessa.
Ilman vauhtia lumi valuisi takaisin tielle ja nostaisi ylipääsemättömän penkan.
Yritin harjoitella yökuvausta ensikohteeksi sunnuntaina otin kuun , valotus meni hieman pieleen niinpä viime yönä yritin palata kyttäyspaikalle mutta tuo piipustani nousut vihreä savu sai muihin aatoksiin. Grillin piipukin pilkahti kuvaan, piakkoin kaivaudun sen luokse ja avaan terassikauden ;)

tiistai 15. helmikuuta 2011

Aurora Borelis the first test Fuji HS10


Jes pääsinpä viimein testaamaan, pahuksen irtonaisia nuo revontulet hieman vaikeuksia pysyä mukana. Hankalaa kun ei kentällä tiedä lopputulosta puhumattakaan mikä automaattiasetus sopii ...P..A..S..M..C.. näytäsi myös löytyvän, mutta niissä on vielä pasMat sekaisin :(

Jups käväisin myös Tromsassa tänään, Jäämerenkatedraali ja Kalastajapatsas kuvastaa mielestäni hyvin Pohjolan Pariisia;)

 No tässä ilman patsasta ;)
sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lumetus

Lämpötila -5 ja upea sää, ei oikein tuo runohaaste iskenyt joten palaan riviin ;)
Lunta on tullut riittävästi tänä talvena, aloitus kuvassa naapurin grillimökki seuraavissa puolestaan oma taloni talvensylissä. Testasin myös kamerani zoomia kohti kuuta.

perjantai 11. helmikuuta 2011

Runohaaste

Haa mites nyt suu pannaan ... tosipaikka kaikille pöytälaatikko runoilijoille. 
1#
Minä hyräilen olet
olemassa
siksi minäkin olen.


2#
Valossa illan aamu soutaa
yö jälleen verkkoihin jäi
vain hetken maa huokaa
vaimenee laulu lintujen
kuuletko aamu kasteen
se sataa niin hiljaa.


3#
Yksinäisyys mistä
se tulee
yön hetki hiljainen
niin hiljainen että
kuulet vain sydämen
sykkeen
käsi tyhjää hamuaa
etsii sydäntä toista
syliä lämpimää
tyhjät hiljaiset huoneet
askeleet yksinäisyyden
kaipuun myötä se tulee
ei yksin.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011